logó Előzze meg a büntetést!

Élelmiszerbiztonság


Az élemiszerbiztonság

Élemiszerbiztonság: "Annak biztosítása a mezőgazdasági termelés, az élelmiszerek előállítása és a forgalmazás teljes folyamatában, hogy adott élelmiszer nem veszélyezteti a fogyasztó egészségét, ha azt az a rendeltetési célnak megfelelően fogyasztja el. Annak megállapításakor, hogy egy élel­miszer biztonságos-e, figyelembe kell venni a szokásos körülményeket, amelyek között a fogyasztók az élelmiszert felhasználják, a szokásos alkalmazási körülményeket a termékpálya minden szakaszában, továbbá a fogyasztónak adott hozzáférhető tájékoztatást adott élelmiszer speciális nemkívánatos hatásának elkerüléséről. Annak meghatározásakor, hogy egy élelmiszer káros-e az egészségre, figyelembe kell venni az azonnali vagy rövid távú hatásokat nemcsak az azt elfogyasztó személyre, hanem az utódgenerációkra is, a kumulatív mérgező hatásokat, sőt a fogyasztók különleges érzékenységét, ha az élelmiszert adott rétegnek szánták. Élelmiszer rendeltetésének megfelelő emberi fogyasztásra akkor is alkalmatlan lehet, ha idegen anyaggal vagy más módon szennyezett vagy mert megromlott, lebomlott, kiszáradt, elfonnyadt."

Az élelmiszerbiztonsági rendszerek a fogyasztók egészségét védik. Cégünk az élemiszerbiztonsági rendszerek kiépítésében, működtetésében és karbantartásában, aktualitásának megőrzésében áll a megrendelők segítségére.

Szerző: W3talentumpro

Közzétéve: 2017-06-16 14:06:36

Élelmiszerhigiéniai tanácsadás

Élelmiszer vállalkozások számára komplex élelmiszerhigiéniai szolgáltatást kínálunk. (tanácsadás, egyeztetés a szakhatóságokkal, oktatás, rendszer kiépítés...)
Élelmiszerhigiéniai tanácsadás részletesen...

Élelmiszerlánc-higiéniai oktatás

A Tálentum Pro Kft. élelmiszerlánc-higiéniai oktatási anyagát az ÁNTSZ és az MGszH. Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatóság több megyében is jóváhagyta.
Élelmiszerlánc-higiéniai oktatás részletesen...

HACCP

Ha szeretné elérni, hogy az Ön cégénél növekedjen a fogyasztók bizalma, akkor válassza vezetői tanácsadói szolgáltatásunkat.
HACCP részletesen...
Ahogy a legtöbb honlap, ez a webhely is használ sütiket a weboldalain.